MERSİN / ERDEMLİ - Elvanlı İlkokulu

Elvanlı İlkokulu

Elvanlı Mh. Merkez Sk. No186A Erdemli MERSİN
Vizyon
Teknoloji ve sosyal yaşantı arasında denge kurabilen kendisi ve çevresi ile barışık, günlük yaşantısında saygıyı ve empatiyi ön planda tutabilen sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek.
Misyon
Elvanlı İlkokulu olarak özgörevimiz Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hayatını sağlam temeller üzerine inşa ederek, yaratıcı düşünen, öğrenmeyi öğrenen; öğrendiklerini davranışa dönüştürebilen, rekabetci, çağın gelişmelerini yakından takip eden, ulusal ve evrensel değerlere bağlı, her alanda başarıyı hedefleyen, sürekli gelişmeye inanan, değişime açık bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2007-2008 Öğretim Yılı Erdemli Bilgi ve Kültür Yarışması üçüncüsü. 2009/2010 TKY en kaliteli kurum dalında il birincisi.Bakanlık teşfik ödülü sahibi. Sportif faaliyetlerde il ve ilçe dereceleri.
Ders Başlama :8.30 Ders Bitiş:14.30
iNGİLİZCE
Ulaşım
Erdemli´ye ulaşım Tömük kasabası üzerinden sağlanır Pınarkoop Minibüsleri Elvanlı Köyü Erdemli arasında devamlı yolcu taşıması yapmaktadır. Mersine Ulaşım Kargıpınarı üzerinden yapılır. Günün her vaktinde araç bulmak mümkündür. Elvanlı Koop minibüsleri devamlı yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Özel araçlarla da ulaşmak mümkündür.
Yerleşim Yeri
Karamanoğlu Mehmet Bey´in oğullarından Elvan Bey´in bu yöreye gelerek, köyü kurduğu rivayet edilmektedir. Rakımı 50-60 metre arasında değişir. 2009 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu 1.081´dir. Merkez, Göçmen, Arslanköy, Yavuzlar ve Arızlar olmak üzere beş mahalleden oluşmuştur. Limon, portakal, zeytin, nar, domates ve salatalık en fazla yetiştirilen ürünlerdir. Çiftçilik, hayvancılık, tatlı su balıkçılığı ve lokanta işletmeciliği en önemli geçim kaynağıdır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Rakımı 50-60 metre arasında değişen Elvanlı köyü, Erdemli´ye 15 km, Mersin´e 28 km. mesafededir.